Over mij

Letterlijk geboren op landgoed Duinrell ben ik opgegroeid met het familiebedrijf Duinrell en alles wat daarbij komt kijken. Opgroeien in een vakantie- en attractiepark is de droom van ieder kind en mijn jeugd was in positieve zin uniek. Het ondernemen, commercialiteit, oog voor gasten, medewerkers en alle mooie uitdagingen hebben mij gevormd tot wie ik vandaag ben. Mijn grote belangstelling en waardering voor familiebedrijven is door Duinrell vanaf mijn jeugd ontstaan.

Na een aantal functies bekleed te hebben bij Price Waterhouse en MeesPierson Corporate Finance heb ik het familiebedrijf vanaf 1997 tot 2018 als directeur en tot heden als commissaris/eigenaar intens beleefd.

Wat mij drijft..

Nederland kent ongeveer 270.000 familiebedrijven, 60% van alle bedrijven. Deze voorzien 25% van het BNP en 29% van alle banen. 19% van de familiebedrijven gaat over naar de 3e generatie. Familiebedrijven zijn mijns inziens de stevige ruggengraat van de economie met een hart, legacy, wendbaar en lange termijn over generaties gericht. De bedrijfsfamilie spreekt veelvuldig aan de ‘keukentafel’ over de economische /  operationele kant van het familiebedrijf.

Het ‘sociaal kapitaal’ is over ’t algemeen onderbelicht. Dat vind ik zonde. In de praktijk heb ik gemerkt dat door tijdig aandacht te besteden aan de zachte elementen binnen het familiebedrijf en van het familieteam, veel conflicten en andere complexe zaken voorkomen worden en het plezier vergroot.

Mijn missie is om familiebedrijven verder te professionaliseren door o.a. het sociale kapitaal op tijd te verstreken en het bedrijfssysteem en familiesysteem in balans te brengen.  Daarom heb ik besloten om een deel van mijn tijd, kennis en jarenlange ervaring in te zetten voor het ondersteunen van familiebedrijven en landgoederen bij het opbouwen, herstellen of versterken van het 'sociaal kapitaal'. Daarnaast zet ik mij in als trusted advisor voor vermogende families.

 

Roderick van Zuylen van Nijevelt

Mijn ervaring

Als telg van een vader die landgoed Duinrell heeft getransformeerd tot een vakantie-en attractiepark sinds 1960, heb ik vanaf jonge leeftijd het mooie als ook de complexiteit ervaren van het familiebedrijf en 2 overdrachten meegemaakt.  Uit de vele gesprekken met andere familiebedrijven over van allerlei mooie en minder mooie zaken over de jaren heen heb ik veel opgestoken. Het familiebedrijf zit in m’n DNA gegroefd.  Zelf ben ik mij over de jaren heen verder gaan verdiepen in de elementen van het familiebedrijf en heb o.a. een mediation opleiding gevolgd. Vele bedrijven help ik inmiddels met uiteenlopende aspecten van het familiebedrijf en familieteam.

Professionele ervaring

Founder Birch Hill
Nyenrode gastdocent
RvT The Hunger project
Investeerder / bestuurder
Commissaris Duinrell
Directeur Duinrell
MeesPierson Corporate Finance
Price Waterhouse

Kernwoorden die mij typeren

Vertrouwen
Objectiviteit
Positief en energiek
Betrokken
Ervaren
Onafhankelijk
Gedreven